Scroll down for more

Graygill

This project encompassed a large extension and through-house remodeling to enable a detached residence to be made suitable for our disabled client. The adapted property now features contemporary open-plan family spaces with direct access to the large rear decked area. The facilities feature carefully designed, modern care equipment allowing seamless hoist transitions between the therapy space, bedroom, and specialist en-suite.

The family had clear objectives that the spaces would feel airy and open, maximise natural light, and feature controllable environments to manage the client’s stimulation levels. Within the client’s domain, we have featured vaulted ceilings, large skylights, and colour-changing LED lighting to create a contemporary and adaptable environment.

PHP worked closely with the family and care team throughout the design and construction phase to ensure the client’s complex needs were met. We were also able to reflect on our wealth of knowledge and experience in the sector to ensure all spaces are fully accessible, durable in materiality, and completed with high-quality finishes.

Client:

Private client c/o BHP Law

Date:

2020

Location:

Newcastle Upon Tyne